Силовата тренировка на Мо Фара

Четирикратният олимпийски шампион Мо Фара използва комплекс от упражнения, които укрепват мускулите на тялото и подобряват бързината в последните метри на дистанцията.

1. Извивания, лежейки на гръб

Лежейки на гръб, затиснете голяма гимнастическа топка със стъпалата. Краката са обтегнати нагоре. Направете извивания вляво и вдясно, докато докоснете пода. Ръцете са разперени настрани за баланс. Раменете не трябва да се отлепят от пода.

mo_trainig_1

2. Повдигания на тялото, лежейки на гръб

Лежейки на гръб, затиснете голяма гимнастическа топка със стъпалата. Краката са обтегнати нагоре. Ръцете са покрай тялото. Повдигнете тялото колкото се може по-високо, като се стараете с ръцете да докоснете топката възможно най-високо.

mo_trainig_2

3. Алпинист

Изпънете тялото, като се опрете с лактите и предмишницата върху гимнастическа топка. Напрягайки мускулите на тялото, изтеглете левия крак към тялото, като се стараете да докоснете с коляното топката. Направете същото и с десния.

mo_trainig_3

4. Руски извивания

От седнало положение, повдигнете краката. Правете усуквания от едната страна до другата, като държите в ръцете си медицинска топка. Старайте се да правите упражнението с максимална амплитуда, без да докосвате с топката пода.

mo_training_4

5. Мида със съпротивление

Сложете кръгла ластична лента на нивото на коленете. Леко повдигнете единия крак и го отдалечете максимално. Направете същото и с другия. Тялото трябва да е вертикално.

mo_training_5

6. Задни удари със съпротивление

Сложете кръгла ластична лента на нивото на глезените. Застанете с лице към стената. Леко повдигнете единия крак и го отдалечете максимално назад. Направете същото и с другия. Тялото трябва да е вертикално.

mo_training_6

7. Странична летва

Застанете хоризонтално настрани, тялото е обтегнато. Облегнете се на единия лакът и предмишница. Краката са поставени на босу топка (нов вид тренажор, представляващ половин топка). Напрегнете мускулите на тялото и се опитайте да достигнете с коляно гърдите. Дръжте тялото изпънато. Обърнете се и на другата страна.

mo_training_7

Този комплекс от упражнения на Мо Фара не е сложен, но е много ефективен и помага да се поддържат мускулите на тялото и краката в перфектно състояние.

Share Button