Поредна среща на Ивет Лалова с диабетици

Ивет Лалова ще се срещне с диабетици в Бургас, София и Пловдив съответно на 23, 24 и 25 ноември.

Инициативата е част от образователната кампания „Открито за диабета“, на която тя е лице от миналата година.

Кампанията се организира за пета поредна година от фармацевтична компания Sanofi – България с подкрепата на Българска асоциация диабет, Национална асоциация на децата и младите хора с диабет и асоциация „Диабет Тип 2“. Целта на инициативата е превенция, ранна диагностика и контрол на заболяването.

Организаторите на кампанията са осигурили безплатно измерване на кръвна захар в:

–          Бургас, 21-23 ноември, от 9 до 12 часа, в аптеки „Фармастор“ с адреси: бул. „Демокрация“ №104 и ул. „Александровска“ № 53;

–          София,  22-24 ноември, от 9 до 12 часа, в две аптеки Ремедиум (на ул. „Иван Декоглу“ 34 и на ул.„Борис Христов“ 2А) и в аптека Фармастор на ул. „Ружа“ 1 (III-та градска болница);

–          Пловдив на 23-25 ноември, от 9 до 12 часа, в две аптеки от веригата 36.6 с адреси: бул. „Цар Борис III Обединител“ 62  и ул. „Гевгели“ 44.

Паралелно с това в трите града ще бъдат организирани безплатни образователни лекции „Диабет под контрол“ с водещи ендокринолози. В Бургас събитието ще е на 23 ноември (от 18 часа в зала „Георги Баев“ на  „Морското казино“), в София – на 24 ноември (от 19 часа в зала – на НДК) и в Пловдив – на 25 ноември (от 18 часа в Дом на културта „Борис Христов“). Посетителите ще научат начините за превенция и първите симптоми на заболяването, а също така как диабетиците могат да постигнат добър контрол на заболяването и да водят пълноценен начин на живот. На място ще бъде извършвано безплатно изследване на гликиран хемоглобин.

Гостите на всяко от събитията ще се срещнат и с посланика на „Открито за диабета“  Ивет Лалова. Тя ще разкаже как самоконтролът помага както в спорта, така и за преодоляване на препятствията, които животът ни поднася.

Share Button