Юсейн Болт ще тренира с „Борусия“

Деветкратният олимпийски шампион Юсейн Болт смята да започне тренировки с футболния отбор на „Борусия“ – Дортмунд.

Деветкратният олимпийски шампион, който планира догодина да прекрати спортната си кариера в леката атлетика, заяви, че има сериозни намерения да се пробва във футбола.

„Действително, с мениджъра ми водим преговори с хората от „Борусия“. Ще видим какво ще се получи. Ако мога да играя за „Манчестър Юнайтед“, то моята мечта ще се сбъдне“– заяви 30-годишният ямаец.

Изпълнителният директор на „Борусия“ – Дортмунд Ханс – Йоаким Вацке потвърди думите на спринтьора. Той отрече всякакви съмнения за пиар акция и обясни:

„Това не е шега, нито маркетингов ход. Отдавна е решено. Президентът на концерна „Пума“, който влиза в нашия съвет на директорите, ме попита дали Болт ще може да тренира с нас. Отговорих, че това не е проблем, нашият треньор Томас Тухел също се съгласи. Това няма да стане, когато имаме английска седмица (непрекъснато мачове), а когато имаме време за подготовка. В отбора ще бъдат радостни. Колкото до това, дали Болт има професионално бъдеще в „Борусия“, няма нужда да говорим за това,“ – завърши многозначително Вацке.

bolt_football_1

 

Share Button