Министър Кралев посети най-старото атлетическо състезание в България

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди победителите на 50-ото издание на крос „Диана“ в Ямбол на 12 ноември.

Това е и най-старото състезание по атлетика в България, което се провежда от 1966-а година без прекъсване.

Победители при мъжете и жените станаха Сава Тодоров и Моника Георгиева.

15085746_10155069836589796_7271967078904494441_n

Министър Кралев, който е бивш национал в бяганията на средни и дълги разстояния, публикува емоционален статус в социалната мрежа Facebook за историята на състезанието и неговото участие в него:

„Днес е специален момент за мен. Точно преди 30 г., на 16 ноември, дебютирах на крос „Диана“ в Ямбол при мъжете в дългите дистанции. Месец по-рано бях направил рекорд на 20 км при юношите и тук беше първият ми сбъсък с по-високата възрастова група. Сега имах честта, заедно с кмета на Община Ямбол Георги Славов ,народният представител Иван Чолаков и областният управител Димитър Иванов да открия и наградя медалистите от 50-тото юбилейно издание на лекоатлетически крос „Дияна“. 50 години са страхотна история. Може би крос Диана остана един от малкото, които запазиха традициите и историята си в трудни времена. Няма български бегач на дълги разстояния, който да не е участвал в този крос: Светла Златева, Веселина Амзина, Тотка Петрова, Николина Щерева, Росица Яйцарова, Весела Яцинска, Румяна Чавдарова, Михаил Желев, Петко Йорданов, Евгени Игнатов. Искам да благодаря изключитело много на кмета на Ямбол и на всички общественици, които през годините са успели да запазят и развият крос „Диана“.“

Share Button