„Детската атлетика“ стана спорт номер едно в 18-о СУ „Уилям Гладстон“

Семинар и практически занимания по програмата на ИААФ (Международната асоциация на атлетическите федерации) се организира в 18-о СУ „Уилям Гладстон“ в София в началото на ноември.

Четирите дни на семинара от 7 до 10 ноември включваха обучение на началните учители на 7 ноември и практически занимания и уроци с децата от първи до четвърти клас на 8, 9 и 10 ноември.

Над 800 деца на възраст от 6 до 11 години участваха в уроците, които включвха няколко от основните упражнения от отборните занимания от програмата и завършваха с щафетни надпревари.

Лектори на семинара бяха Андрей Рангелов, Иванка Кърпарова и Добринка Шаламанова. В практическите занятия Шаламанова бе водеща във всички дни на семинара, а Рангелов и Кърпарова също се включиха в много от часовете. Треньори, инструктори и състезатели от няколко атлетически клуба работиха за провеждането на уроците: Анита Янкулова и Андон Йовчев от новия атлетически клуб „Звездите“ – Петрич, Елина Димитрова от СК „Славия“, Марина Петкова-Ваклина от СК „Костенец“, Калина Гяурова и Стефка Райчева от СК „Юниверсал“.

Петя Томова бе координатор на класовете и учителите от 18-о СУ „Уилям Гладстон“, а Антон Бонов от страна на Българска федерация лека атлетика, организацията, която се грижи за представянето на програмата в България.

Най-голямото училище в България ще продължи със занимания по „Детска атлетика“ и през следващата седмица.

Share Button