Конева пропуска зимния сезон

Световната и европейска шампионка в зала в тройния скок Екатерина Конева заяви, че ще пропусне зимния сезон.

Конева, която се омъжи неотдавна на стилна сватба за състезателя на дълъг скок Сергей Полянски, обясни, че си взима почивка през зимата след поредицата от положителни и отрицателни емоции тази година.

koneva_new_1

Отрицателните са свързани с недопускането на руските спортисти на олимпийските игри в Рио. Тя разказва, че цялата история е била истинска мъка за нея, чувствала се е обидена, след това е загубила мотивация. Положителните й носи важната стъпка в личния живот. Факт е, че Екатерина Конева вече ще се състезава с  фамилията Полянска.

koneva_new_3

Това обаче не означава, че се отказвам от спорта, предупреждава конкурентката на нашата Габриела Петрова. Тя ще пропусне състезанията през зимата, както и европейското първенство в зала, ако руските атлети бъдат допуснати до него, за което вървят упорити слухове. Скачачката ще насочи подготовката си за световното първенство през лятото в Лондон. И макар да поставя семейството на първо място, е категорична – спортът няма да остане по-назад. Още повече, че не съм свикнала да си лежа вкъщи, обяснява носителката на сребърни медали от световно и европейско първенство на открито Екатерина Конева, вече Полянска, докато се отправя към стадиона за поредната си тренировка.  

koneva_new_2

Share Button