Европейската атлетика има нов дом

Специална церемония събра ВИП персони от света на спорта на откриването на новите офиси на Европейската атлетика в Лозана на 3 ноември.

Лично президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах уважи тържеството по откриването на новата сграда на Европейската атлетическа асоциация (ЕАА), наречена още „Къща на атлетиката“. Красивото здание е построено върху закупен от ЕАА терен. В нея се помещават офисите на ЕАА, конферентни

зали, подземен архив и паркинг, както и два етажа с офиси за отдаване под наем. До момента персоналът на Европейската атлетика работеше в съсседна сграда под наем. За няколко години инвестицията ще се изплати и сградата ще почне да носи приходи. За официалното откриване бяха поканени всички президенти и генерални секретари на европейските атлетически федерации. Освен Томас Бах присъства също Сергей Бубка, вицепрезидент на ИААФ, Добромир Карамаринов, първи вицепрезидент на ЕАА, представители на община Лозана и кантона Вод,  както и архитектите на сградата Жак Пере и Ален Порта.

 

на снимката: Добромир Карамаринов разговаря с Томас Бах на церемонията в Лозана

Share Button