Карамаринов награди най-силните хърватски атлети

Хърватската атлетическа федерация уважи със стилно тържество най-добрите си атлети и треньори на Атлетическа гала в столицата Загреб на 28 октомври.

Специален гост на вечерта бе президентът на Българска федарация лека атлетика и Асоциацията на балканските атлетически федерации – Добромир Карамаринов, който е и първи вицепрезидент на Европейската атлетическа асоциация. На тържеството присъстваха и президентът на Европейската атлетическа асоциация Свен-Арне Хансен и първият вицепрезидент на ИААФ (Международната асоциация на атлетическите федерации)  – Сергей Бубка.

Хърватия бе най-добре представилата се балканска атлетическа нация на олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016 с двете титли на Сандра Перкович (диск) и Сара Колак (копие), както и с бронзовия медал на Бланка Влашич (скок височина). Страната зае седмо място в класирането по медали в Рио.

Филип Михалевич пък завоюва бронзов медал на гюле от световното първенство в зала при мъжете през март в Портланд, САЩ.

Атлетите, треньорите, атлетическите клубове и атлетическите деятели бяха наградени в различни категории, а Сергей Бубка, Свен-Арне Хансен и Добромир Карамаринов бяха удостоени с плакети за развитието на европейската и световната атлетика.

Share Button