12 българи на балканския шампионат по кроскънтри

Българска федерация лека атлетика обяви националния отбор за балканския шампионат в Чуприя, Сърбия на 5 ноември.

12 български атлети ще бягат в града, който е известен с шосейния си пробег организиран десетки години от легендарния сръбски треньор Аце Петрович и неговите възпитаници – Вера Николич и Драган Здравкович – едни от най-силните бегачи в света през 70-ете години на миналия век.

Отборът на девойките се съставен от Силвия Георгиева, Диляна Минкина и Лиляна Георгиева. Трите подобриха куп рекорди за девойки в бяганията на средни дълги разстояния в последните две години.

При юношите ще бяга Иво Балабанов (обявен за най-добър млад атлет на България за 2014-а година, когато подобри рекорда на 2000 м стипълчейз за юноши младша възраст) и талантите от Пловдив и Карнобат Спасимир Делибашев и Тодор Кънев.

В женския отбор са Маринела Нинева, която се намира в чудесна форма през последните два месеца, националната шампионка на маратон и спортно ходене Радосвета Симеонова и една от младите ни надежди в бяганията на дълги разстояния Симона Миланова.

Многократният български шампион в бяганията на дълги разстояния и кроскънтри Йоло Никоков води отбора при мъжете, където ще бягат и националния шампион на маратон Илия Куцаров и Стоян Тевекелев.

Балканският шампионат по кроскънтри трябваше да е през март тази година, но поради проливни дъждове в Сърбия и бедственото положение в Чуприя, от сръбската атлетическа федерация отложиха шампионата за есента.

СЪСТАВ НА БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ОТБОР ЗА БАЛКАНСКИЯ КРОС  – ЧУПРИЯ – 5.11.2016

ДЕВОЙКИ:

СИЛВИЯ ГЕОРГИЕВА

ДИЛЯНА МИНКИНА

ЛИЛЯНА ГЕОРГИЕВА

 

ЮНОШИ:

ИВО БАЛАБАНОВ

СПАСИМИР ДЕЛИБАШЕВ

ТОДОР КЪНЕВ

 

ЖЕНИ:

МАРИНЕЛА НИНЕВА

СИМОНА МИЛАНОВА

РАДОСВЕТА СИМЕОНОВА

 

МЪЖЕ:

ЙОЛО НИКОЛОВ

СТОЯН ТЕВЕКЕЛЕВ

ИЛИЯ КУЦАРОВ

Share Button