Награди на БФЛА и ЕА

Българска федерация лека атлетика и Европейската атлетическа асоциация наградиха заслужили атлетически деятели във Велико Търново на 19 октомври.

Общото събрание на БФЛА на 20 октомври бе предшествано от традиционната вечеря на организацията, на която се състоя церемонията по награждаването.

В хотел „Янтра“ президентът на БФЛА Добромир Карамаринов връчи плакети от организацията на личности от атлетическото семейство, които празнуват кръгли годишнини през 2015-а и 2016-а.

Плакети за дългогодишен принос за развитието на атлетиката получиха: Лиляна Томова – европейска шампионка на 800 м и вицешампионка на 1500 м от първенството на континента през 1974-а г. и президент на атлетически клуб „Тракия“ – Пловдив, Галя Николова – треньор в атлетически клуб „Георги Дъков“ – Плевен, Елена Николаева – треньор в атлетически клуб „Нови Пазар“, Румяна Пановска – атлетка с повече от 20 годишен стаж в националния отбор на България в бяганията на дълги разстояния и съпругът и треньорът й Владимир Пановски, Атанас Атанасов – един от най-големите специалисти на скоковите дисциплини в света, личен наставник на спортист номер 1 на България Габриела Петрова и президент на атлетически клуб „Локомотив“ Пловдив.

Специална награда от Европейската атлетика получи Костадин Чифлиджанов – главен треньор на клуб „Рилски атлет“ – Самоков и организатор на европейското първенство по кроскънтри в Самоков на 14 декември 2014-а. Карамаринов връчи наградата на Чифлиджанов в качеството си на първи вицепрезидент на Европейската атлетическа асоциация.

Преди церемонията Добромир Карамаринов се срещна с кметът на община Велико Търново Даниел Панов, а на следващия ден (20 октомври) 52 клуба участваха в общото събрание на БФЛА.

Share Button