Велико Търново прие общото събрание на Българска федерация лека атлетика

Общо събрание на Българска федерация лека атлетика се проведе на 20 октомври във Велико Търново.

52 клуба от цялата страна се събраха в хотел „Янтра“, приеха отчета на организацията за 2016-а и гласуваха бюджета за 2017-а година.

Президентът на БФЛА Добромир Карамаринов подчерта успехите на международната сцена при мъжете и жените, и най-вече сребърнитте медали на европейското първенство на Ивет Лалова-Колио (100 м и 200 м) и Мирела Демирева (скок височина), както и най-значимото постижение  в българския спорт за 2016-а – среброто на Демирева на олимпийските игри в Рио. Като плюс бе отчетен и бума на детската и младежката атлетика, която се развива под шапката на БФЛА чрез организиране на семинари, занимания по училищата и състезания за деца, момичета и момчета от 6 до 15 години.

Делегатите обсъдиха и международните успехи на юношите и девойките младша и старша възраст, които взеха медали от балканските шампионати, но изостават по резултати и класиране от връстниците си в Европа и света.

Представителите на клубовете решиха отново да се изпрати писмо до Министерството на младежта и спорта за връщане на критериите за финансиране на клубовете приети от Общото събрание на БФЛА.

Събранието реши още да промени таксата за картотекиране на клубовете за следващите четири години от 100 лева на 150 лева. Таксата за картотека на състезател остава 10 лева.

След събранието повечето от делегатите посетиха реновираните атлетически съоръжения на стадион „Ивайло“ във Велико Търново.

Предишния ден (19 октомври) президентът на БФЛА Добромир Карамаринов и кметът на община Велико Търново Даниел Панов направиха обиколка на стадиона и представиха плановете за съвместна работа между БФЛА и общината.

На 23 октомври (понеделник) във Велико Търново пристигат атлети от националния отбор на България за тренировъчен лагер.

Share Button