Момчил Караилиев бе назначен отново в българската армия

Четвъртият от европейското първенство в Амстердам 2016 на троен скок  мъже Момчил Караилиев бе назначен в Центъра за елитен спорт на Българската армия на официална церемония, която се състоя на 11 октомври в присъствието на министрите на отбраната и на младежта и спорта – Николай Ненчев и Красен Кралев.

34-годишният Караилиев работеше в същото звено до пролетта на тази година, но договорът му бе прекратен. Атлетът от Сливен има три финала на световни първенства Хелзинки 2005, Берлин 2009 и Москва 2006 (зала), както и финал на олимпийски игри – Пекин 2008. През 2009-а той се класира на трето място на Световния атлетически финал, а през тази година записа най-високото си класиране на европейско първенство – 4-то място. По-рано през сезона Момчил остана на 4 сантиметра от норматива за олимпийските игри в Рио с 16.81 при победата му на турнира в Ханя, Гърция.

Най-добрият резултат на Момчил в тройния скок е 17.41 от 2009-а година.

_mg_9532

Заедно с Караилиев още седем заслужили спортисти бяха назначени в Центъра за елитен спорт на Българската армия и получиха почетен знак на Министерството на отбраната:  Георги Вангелов (борба), Джанан Манолова (борба), Владимир Илиев (биатлон), Даниел Асенов (бокс), Станимира Петрова (бокс), Йордан Йовчев (спортна гимнастика) и Мирослав Киров (борба), който пропусна церемонията, тъй като е на състезание в Германия.

Снимки: Sportal.bg

Share Button