Маратон по „Детска атлетика“ в 93-о училище в София

Тричасови занимания по програмата на ИААФ „Детска атлетика“ преминаха всички ученици от първи до четвърти клас в 93-о средно училище „Александър Теодоров – Балан“ в София на 12 октомври.

Над 100 деца се включиха в отборните надпревари организирани от БФЛА и атлетически клуб „Славия“. На 11 октомври учителите в началните класове на училището бяха обучени в теорията и практиката на „Детската атлетика“, а на 12 октомври заедно с учителите по физическо въпитание и лекторите Андрей Рангелов и Иванка Кърпарова помагаха в организацията на състезанието.

Всички деца, участвали в дисциплините от „Детската атлетика“, получиха грамоти и покани за редовни тренировъчни занимания по лека атлетика в „Славия“. Награди ги лично директорката на училището Евдокия Гергова.

Програмата „Детска атлетика“ четвърта година е в България и над 160 000 деца от 50 града в цялата страна вече са опитвали от упражнията със апатираните атлетически уреди за деца. Лекторите, които предподават по програмата благодарение на Българска федерация лека атлека, вече са запознали и обучили над 500 учители, треньори и инструктори по програмата.

Share Button