Среща на ЕАА и ММС: Искаме европейско по лека атлетика в зала

България може да бъде домакин за втори път на европейско първенство по лека атлетика в зала.

Тази възможност обсъдиха на официлна среща на 10 октомври министъра на младежта и спорта Красен Кралев, президента на Европейската атлетика Свен Арне Хансен и неговия първи вице, бос на родната и балканската федерация Добромир Карамаринов.

Благодаря Ви за подкрепата, която оказвате на българската атлетика. Гордеем се с факта, че изпращаме най-успешната от последните 10 години в този спорт. В момента за нас е приоритет реновирането на спортната инфраструктура и работим усилено по ремонта на зала „Фестивална“ и изграждането на новата зала в Бургас, която ще се използва основно от леката атлетика. Провеждането на зимната подготовка е проблем от дълги години и правим всичко възможно за разрешаването му. Зала “Фестивална” ще се използва основно за тренировки, а залата в Бургас за международни състезания от най-висок ранг“, каза Красен Кралев в обръщението си към Свен Арне Хансен.

bonc1264

Министърът и Хансен, който бе у нас по повод състезателната комисия на Европейска атлетика и маратона на София, обсъдиха и възможността Бургас да приеме Европейско първенство в зала през 2021 или 2023 г. Документите за 2021 г. трябва да се подадат до есента на 2017 г. Одобряването на домакинствата минава през тежка процедура и множество инспекции от различни комисии на ЕАА. България, чрез зала „Фестивална“, е била домакин на европейско в зала за първи и единствен път през 1971 г.

Поздравявам Ви за успешната година, която изпращате в атлетиката. Знам, че сте присъствал на Европейското първенство в Амстердам и на олимпийския турнир по лека атлетика в Рио де Жанейро и Ви благодаря за отношението, което демонстрирате към нашия спорт“, заяви Хансен и изтъкна добрата работа, която Добромир Карамаринов върши в Европейската атлетическа асоциация. Министър Кралев подари почетен плакет на госта си, който заяви, че това е първата придобивка за кабинета му в новия офис на Европейската атлетика, който предстои да бъде открит в Лозана.

Share Button