Мтел награди Мирела Демирева

Най-успешно представилата се българска спортистка на олимпийските игри в Рио де Жанейро – Мирела Демирева бе наградена днес (5 октомври) от Мтел, телекомуникационен партньор на Българска федерация лека атлетика на специална пресконференция.

Лично Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“ подари на сребърната медалистка от игрите смартфон, какъвто има и звездата на „Барселона“ и световния футбол Лео Меси. Демирева получи и още един телефон от същия модел, който телекомът дава за нейния треньор Рини ван Лееуни.

На срещата с медиите организирана от Мтел и БФЛА присъства и президента на федерацията по лека атлетика Добромир Карамаринов и бе обявено продължаването на контракта на водещия телеком с федерацията.

_t6a8478

Благодаря на Мирела, че направи това чудо на олимпиадата в Рио и ни накара всички да се чувстваме горди, че сме българи, заяви при награждаването Илияна Захариева. – Благодаря на Българската федерация по лека атлетика за възможността да работим заедно. Мисля, че не е съвпадение, а ние наистина сме на късмет на българските атлети. Вярвам, че за вбъдеще ще имаме все повече и повече успехи и поводи да награждаваме успелите български атлети, и да се гордеем с тях. Изключително успешно продължава и второто издание на програмата „Мтел атлетика за младежи“ в която до момента през годината са преминали над 10 000 деца. Заедно ще продължим да постигаме основната си цел, а именно децата докато се вдъхновяват, да го правят здравословно, да спортуват, да живеят мобилно, чрез движение, а не да са само с мобилните си телефони. Вярваме, че само по този начин може да възпитаваме бъдещите таланти на страната в спорта с които вбъдеще ще можем да се гордеем с тях и да ги награждаваме. С удоволствие заявявам, че ние ще продължим подкрепата си за Българска федерация лека атлетика“.

_t6a8458

 

От своя страна Мирела Демирева благодари са наградата от Мтел и подкрепата, която телекомът оказва на Българска федерация лека атлетика. „Благодаря на Мтел за помоща, която оказва на българската атлетика и на децата на България за проекта „Мтел атлетика за младежи„. Преди дни присъствах на едно от поредните състезания от проекта и видях, колко щастливи са децата от това което се прави за тях„.  

_t6a8475

Президентът на БФЛА Добромир Карамаринов определи като чудо направеното от Мирела на олимпиадата в Рио.

На най-големия спортен форум Мирела си свърши чудесно работата. Защити честта на леката атлетика и донесе медал на България. С този медал България се класира на олимпиадата пред доказани атлетически сили, коментира Карамаринов. – „Преди години, когато за първи път подписахме спонсорски договор с Мтел, те казаха, че ще са ни на късмет. Така и стана. Те винаги са ни на късмет, и от тогава всяка година печелим все повече и повече отличия. И всеки сезон Мтел награждава най-добре представилите се бъргарски атлети. Аз изключително благодарен на Мирела, че достойна защити през годината самочувствието на нашата страна на големите спортни форуми. Благодаря сърдечно на Илиана, че продължаваме нашето партньорство с Мтел и се надявам и за напред те да ни носят късмет и успехите ни да се множат. Благодаря на Мтел и за това, че съвместно вече втора година реализираме програмата „Мтел атлетика за младежи“, която е насочена към подрастващото поколение и се радва на много голяма популярност„.   

_t6a8527

Share Button