Детската атлетика в Кюстендил събра 100 деца

Атлетически турнир за деца, организиран от СКЛА „Цвети Кирилова“, община Кюстендил и БФЛА, се проведе в град Кюстендил на 1 октомври.

В турнира се включиха около 100 деца от 6 до 12 годишна възраст, които изпълниха шест упражнения от програмата на ИААФ „Детска атлетика“ – хвърляне на ракета (Вортекс), хвърляне на плътна топка над глава, подскоци в квадрат, скок дължина от място, щафета с препятствия и щафета формула 1.

Заниманията бяха водени от Андрей Рангелов – лицензиран лектор по програмата ИААФ „Детска атлетика“ с помощта на състезатели от клуба и спортни деятели от Кюстендил, които преди година участваха в семинар по програмата.

Всички деца в турнира получиха награди от организаторите, БФЛА и Мобилтел – медали, грамоти, списания „Атлетика“ и лакомства.

Наградите бяха връчени от кмета на община Кюстендил Петър Паунов, областния управител Виктор Янев, спортния експерт на ММС към община Кюстендил Мая Лесчанска, координатора на БФЛА и главен редактор на списание „Атлетика“ Антон Бонов и основния организатор на събитието Цветелина Кирилова.

Share Button