Сузана Калур няма да се отказва

Нейната следваща цел е европейското първенство в зала.

35-годишната Сузана Калур реши да продължи да се състезава. Шведката се върна на пистата след дълго отсъствие за олимпийските игри в Рио де Жанейро това лято, където планираше да сложи край на спортната си кариера. Там тя обаче не можа да преодолее сериите на 100 м с пр. Преди това на европейското първенство в Амстердам стигна до полуфинал, като малко не й достигна, за да я видим сред най-бързите осем.

Шведката е европейска шампионка на 100 м с пр. от Гьотеборг`2006 и двукратна европейска шампионка в зала на 60 м с пр. от Бирмингам`2007 и Мадрид`2005. Освен това в кариерата си има и бронзов медал от световното първенство в зала в Москва`2006. Но най-забележителното постижение в кариерата й е световният рекорд на 60 м с пр. – 7.68 сек, поставен през 2008 година, който все още не е подобрен.

През годините след това атлетката бе измъчвана от травми, поради което често отсъстваше от пистата и не можа да постигне нещо значимо.

Сега Калур е премислила решението си отпреди олимпийските игри и казва, че има нови цели, най-близката от които е европейското първенство в зала, което ще се проведе през 2017 година в Белград.

Share Button