Седмица до Софийския маратон – записахте ли се?

Тази година състезанието ще бъде и национален шампионат, и балканско първенство.

Една седмица остана до старта на 33-то издание на Маратон София. В последните години се появиха много състезания за любителите на дългите бягания, но каквото и да си говорим, софийският маратон си остава класика. Обикновено за него се говори цялата година, основната подготовка е насочена към него.

И ето, че времето неусетно изтече, и на 9 октомври отново ще застанем на старт пред изнурителните километри, за да докажем себе си. 

Няколко години поред състезанието е и национален шампионат, но тази година ще стане още по-интересно, защото ще бъде и балканско първенство.

Желаещите ще могат да изберат между четири дистанции – 3 км, 10.550 км, 21 км и 42.195 км. Масовият старт на 3 км е в 9:40 ч, на маратона и полумаратона – в 10:00 ч, 10 км ще започнат десет минути по-късно. По традиция стартът е пред Националния стадион „Васил Левски“, на кръстовището между бул.“Евлоги и Христо Георгиеви“ и ул.“Гурко“.

Има промяна в трасето. Маратонците в класическата дистанция ще трябва да пробягат 4 обиколки, всяка от които е с дължина 10.550 км.

Картата на трасето може да видите тук.

Записването приключва днес, но за закъснелите има възможност и за късна регистрация и през останалите дни до състезанието.

Победителите при мъжете и жените в маратона ще вземат по 8000 лева, като наградите са до 10-то място. Балканските шампиони ще спечелят по 1000 лева, а националните шампиони – по 700 м, като ще бъдат наградени призовите тройки. Парични премии са предвидени и за възрастовите групи, както и за шестте най-добри на полумаратон и 10 км.

Повече информация за състезанието и как да се запишете за участие, може да намерите на официалния сайт www.marathonsofia.com.

Share Button