Мила Димитрова и Кирил Петков са победители в генералното класиране на Мтел атлетика за младежи

Мила Димитрова (Тракия 96 Пловдив) и Кирил Петков (пранджева- Пловдив) спечелиха крайното класиране на веригата за млади таланти „Мтел атлетика за младежи“ в решителното състезание в Хисаря на 30 септември.

Димитрова събра 1373 точки и убедително завърши първа пред Изабел Крамарска (Рилски атлет Самоков) 1193 и Никол Николаева (Етър Академик – Велико Търново) 1159 т.

Шампионът при момчетата е Кирил Петков има 1107 точки и изпревари с малко представителите на Тракия – Пловдив – Георги Хаджийски -1089 и Николай Димов 1079.

Шестимата бяха наградени от заместник-министъра на младежта и спорта Асен Марков, заместник-кметът на община Хисаря Тони Илиева, олимпийският финалист в скока на височина Тихомир Иванов и двойната световна шампионка за девойки на 100 м и 200 м Тезджан Наимова.

Крайните победители във веригата получиха много награди от Мобилтел, БФЛА и домакините от клуб „Ботев“ – Пловдив.

Голямите награди за победителите бяха таблети и аксесоари за мобилни телефони от Мтел, състезателни екипи на националния отбор от БФЛА и козметика от Роза импекс.

Мила и Кирил получиха правото да запазят и състезезателните номера и екипи от програмата Мтел атлетика за младежи, която през 2016-а ще достигне до 10 000 деца и младежи в цялата страна.

Резултати в крайното класиране

Момчета

Момичета

Share Button