На този ден … Мирела Демирева навършва 27 години

На 28 септември 1989-а година в София се ражда Мирела Демирева – вицешампионка в скока на височина от олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Мирела израства в атлетическото семейство на Красимир Демирев (европейски шампион за юноши на 400 м с препятствия през 1981 г.) и Валя Демирева (четвърта на световно първенство през 1987-а и пета на олимпийски игри през 1988-а с българската щафета 4х100 м).

Бъдещата майсторка на скока на височина започва първите си стъпки в атлетика още на 8 години през 1998 г., а през 2003-а година се ориентира към дисциплината донесла най-много слава на българската атлетика.

Демирева е носителка на бронзов медал от европейско първенство за девойки през 2007-а, вицешампионка на света за девойки през 2008-а, финалистка на няколко европейски и световни първенства, както и балканска и национална шампионка. В последните три години Демирева тренира в Холандия.

Най-големите успехи на софиянката при жените идват през 2016-а година, когато тя печели сребърни медали на европейското първенство в Амстердам, Холандия и олимпийските игри в Рио де Жанейро, Бразилия.

Екипът на списание „Атлетика“ и Atletikabg.com пожелава на Мирела  здраве, късмет, усмивки, нови успехи и покоряване на двата метра в скока на височина в най-скоро време!

Share Button