Мтел атлетика за младежи: Кои ще са победителите?

Финалният кръг на веригата състезания от програмата Мтел атлетика за младежи е на 30 септември (петък) на реновирания стадион „Крепост“ в Хисаря.

Точките в този кръг се удвояват, което го прави и най-важното състезание за спечелване на крайното класиране във веригата.

Регламентът предвижда, че се сумират точките от петте най-добри класирания от деветте кръга на веригата.

Какво е положението преди решителното състезание?

При момичетата Мила Димитрова (Тракия 96 Пловдив) е без загуба от шестте си старта и има най-добри четири резултата с 234-225-225-221 (905 точки). Никол Николаева (Етър Академик – Велико Търново) има четири състезания с резултати 219-206-194-180 (799 точки) и теоретично може да атакува първото място, ако Мила Димитрова не участва в последния кръг.

Изабел Крамарска (Рилски атлет Самоков) е участвала в седем състезания със сбор 792 точки от  четири топ резултата – 199-198-197-197 може да се бори за място сред първите три в генерално класиране. Друга кандидатка за тройката е Михаела Миткова (Олимпия Враца) със 736 точки от четирите си класирания.

Четирите атлетки са дали заявка за участие в Хисаря.

_ap_4603

При момчета фаворит е Кирил Петков (Пранджева – Пловдив) със 763 точки, пред Николай Димов (Тракия Пловдив) 703 и Георги Хаджийски (Тракия Пловдив) 683.

Виктор Вангелов участва в седем от състезанията от веригата и има 692 точки от четирите си най-добри старта, но получи контузия в Сливен и не е заявен за финалния кръг от клуба си „Спартак – Плевен“.

Рекордьорът в индивидуално състезание Теодор Кръстев (Берое Стара Загора) постигна 224 точки в Сливен, но имаше само още два старта и ще излезе на стадиона в Хисаря със сбор от 618 точки. Кръстев отново да постави рекорд, за да атакува третото място.  

Димитър Тосков (Рилски атлет Самоков) също е в позиция за атака на челната тройка с 648 точки.

Победителите в генерално класиране ще получат телефони от Мобилтел, а всички деца в ще вземат традиционните награди от партньорите на БФЛА, както и последния брой на списание „Атлетика“ с плакати на Мирела Демирева и Ивет Лалова-Колио.

Share Button