Елена Исинбаева иска да оглави Руската федерация по лека атлетика

Двукратната олимпийска шампионка и световна рекордьорка в овчарския скок Елена Исинбаева смята да се кандидатира за поста президент на ВФЛА (Руската федерация по лека атлетика).

Изборът ще бъде на 9 декември.

Легендарната спортистка сподели и своите планове, в случай, че бъде избрана. „Преди всичко до края трябва да урегулираме всички въпроси, свързани с претенциите на международните спортни чиновници по повод употребата на допинг от нашите спортисти. Трябва да работим върху това да докажем, че в Русия няма системна употреба на допинг, а съществуващите инциденти са единични изключения, както е и в останалите страни. Трябва също така да накараме ИААФ да вземе обективно и честно решение по отношение на нашата федерация във връзка с нейното участие в международни състезания, а също така да си признае, че решението за нашата дисквалификация е било неправилно. Разбирам цялата отговорност на тази моя крачка и цялата трудност на работата, която ми предстои, ако бъда избрана. Но аз съм уверена в силите си и знам, че ще успеем,“ – категорична е Исинбаева.

В същото време стана ясно, че Елена Исинбаева е избрана в комисията на Съвета по спорт при президента на Руската федерация.

Share Button