Мирела Демирева в Стара Загора: „Берое“ показва бъдещето в леката атлетика

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров поздрави лично олимпийската вицешампионка Мирела Демирева, която е състезателка на Спортен клуб по лека атлетика „Берое“. Демирева завоюва среброто  на олимпийските игри в Рио де Жанейров с постижение от 1.97 м.

„Постижението от Рио е забележително, впечатлен съм от начина, по който Мирела се справи с конкуренцията и нейната борбеност“, заяви Тодоров и благодари на атлетката като подчерта, че медалът е повод за гордост на цяла България. „Целта на срещата ни е да покажем, че усилията ни в спорта дават резултати, че имаме спортисти, които увличат подрастващите, за да бъдат те в залите, на терените и пистите. Това е най-важният сигнал от днешната среща и което бихме искали да предадем на младите хора“, каза кметът на Стара Загора. Като цел пред общината за следващата година той определи възстановяването на подгряващата писта над стадион „Берое“.

___________1_20160927_2056383953

Щастлива съм, че мога да бъда част от един от най-динамичните и вибриращи клубове у нас. В „Берое“ има изключително много енергия. Ще се радвам да допринеса за развитието му, защото е изключително иновативен, показва бъдещето в леката атлетика, начина, по който трябва да се развиват клубовете“, обърна се към присъстващите журналисти и представители на клуба вицеолимпийската шампионка. По думите ѝ, в Стара Загора има подходяща инфраструктура за организирането на международни лагери, семинари и обмяна на опит.

Живко Тодоров благодари на председателя на Управителния съвет на клуба Иван Колев, който от години поддържа леката атлетика в града. “В днешно време са малко хората, които осъзнават своя обществен ангажимент и имайки сериозен бизнес в Стара Загора, помагат и за развитието на любимия си спорт“, заяви той. Кметът отправи благодарности към Емилия Драгиева и своя заместник Красимира Чахова, които също имат значителен принос за възраждането на атлетиката в града в последните години.

Бизнесменът Иван Колев, спонсор на СКЛА „Берое“, припомни, че неслучайно Стара Загора е избран за Европейски град на спорта, през 2017 година ще бъде домакин на Гала вечерта на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ), а през 2018 година амбициите са да приеме домакинство на Балкански шампионат. Живко Тодоров подари на Мирела Демирева букет цветя, плакет и знамето на Стара Загора.

Текст и снимки: Община Стара Загора

Share Button