Карамаринов води заседание на комисия на Европейската атлетика в Дубровник

Първият вицепрезидент на Европейската атлетическа асоциация и президент на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов води заседание на комисията по стратегически комуникации към организацията на 24-25 септември в Дубровник, Хърватия съобщава www.european-athletics.org

На предишното заседание на комисията в началото на април в Киев членовете предложиха няколко иноватовни идеи свързани с нови правила за квоти и нормативи за Европейско първенство за мъже и жени и провеждане на Европейско отборно първенство на всеки две години в три дни, а не както беше досега в два дни.

В Дубровник членовете на комисията дискутираха проекти на Европейската атлетика свързани със седмицата на спорта в Европа, Обществото на младите лидери в областта на атлетика и въпроси с борбата с допинга. Следващата среща на комисията ще бъде през месец април 2017-а в град Правец.

Европейската атлетика ще се събере на традиционната си годишна конвенция във Фуншал, Португалия на 13-15 октомври, а там ще бъдат обявени и най-добрите атлет и атлетка на Европа за 2016-а година.

Share Button