Фондът на Елена Исинбаева откри поредна спортна площадка

Двукратната олимпийска шампионка в овчарския скок откри нова спортна площадка във Волгоград.

Модерното спортно съоръжение е на територията на местното 92-ро училище. Площадката е построена в рамките на Федералната целева програма „Развитие на физическата култура и спорта в Руската федерация за периода 2016 – 2020 година“, за реализирането на която на територията на Волгоградска област отговаря фондът на Елена Исинбаева. До края на програмата ще бъдат открити общо 30 площадки на територията на областта, хората сами посочиха местата, където е най-удачно това да се случи, обясни легетдарната спортистка. И добави, че до края на годината ще бъдат изградени още 6 спортни площадки – 5 във Волгоград и една във Волжски.

Многофункционалното спортно съоръжение включва ограден терен, на който могат да се провеждат тренировки по лека атлетика, мини футбол, баскетбол и волейбол. До терена има площадка с тренажори и гимнастически уреди.

В нашето училище учат 1300 деца и това съоръжение ще им бъде в огромна помощ за часовете по физкултура, сподели директорът. Спортният обект ще може да се ползва свободно и от всички жители на квартала и околността.

ploshtadka_isinbaeva

Share Button