Световно първенство в Сапарева баня завърши успешно

Световното първенство по планинско бягане в Сапарева баня беше закрито с церемония, на която присъстваха няколко хиляди жители на града, членове на отбори и фенове на тази дисциплина в България и света.

Участваха атлети от 35 федерации от всички континети.

Събитието бе закрито от Бруно Гозелино – президент на Световнатта асоциация по планинско бягане и Добромир Карамаринов – президент на БФЛА.

Направихте фантастично първенство. Сапарева Баня и екипът на българска федерация начело с Добромир Карамаринов показаха как се прави световен шампионат от най-висока класа„, заяви Гозелино. – България е втората ми родина, защото тук сме направили заедно много от състезанията в планинското бягане и то само на високо ниво. Радвам се, че преди години Добромир повярва в бъдещето на планинското бягане и ни помогна да го развием в световен мащаб„.

Добромир Карамаринов благодари специално на кмета на Сапарева Баня Калин Гелев и министъра на спорта Красен Кралев за безрезервната подкрепа по организацията на шампионата. „Ние от Българска федерация лека атлетика можем да бъдем горди, че през годините сме направили всичко което може да се направи като състезания в планинското бягане. В самото състезание участва елита на тази дисциплина в света. Въпреки трудното трасе времената които показаха най-добрите бяха отлични“.

 

фото: Илиан Телкеджиев, lap.bg

Share Button