Мирела Демирева – най-успешната българска спортиска в Рио се завърна в България

Мирела Демирева ще се отдаде на заслужена едномесечна почивка без никакви тренировки, след като тази година спечели сребърни медали в скока на височина от Олимпийските игри в Рио де Жанейро и от Европейското първенство в Амстердам.

Това призна самата атлетка при завръщането си на родна земя на 4 септември.

Ще си бъда в България около пет седмици, мисля, че ще е достатъчно. Разпределелила съм си времето, така че да има за всички. Нямам търпение вече да започне„, каза 26-годишната спортистка на летище „София“.

Един месец ще си почина напълно със сигурност. Вече имам нужда от спокойствие и по-малко напрежение„, добави Демирева.

Пътят на Мирела Димерева е предопределен още когато тя е била бебе. Освен че родителите й Красимир Демирев и Валя Демирева са били успешни атлети, пъпът й е бил хвърлен на специално място. Майката на сребърната медалистка в скока на височина от олимпийските игри в Рио разкри, че когато Мирела е била бебе със съпруга й са хвърлили пъпа на националния стадион „Васил Левски“ в София.

Щастливите родители бяха сред най-нетърпеливите посрещачи на летището при завръщането на скачачката в България за първи път след успеха в Бразилия. Двамата посрещнаха Мирела с букети и много целувки. Атлетката получи още много приятни изненади от близки, приятели, фенове и представители на СКЛА Берое (Стара Загора), за когото се състезава Демирева.

Текст и снимка: sportal.bg

Share Button