Мирела Демирева остана шеста в Париж

Олимпийската и европейска вицешампионка в скока на височина Мирела Демирева рискува в стремежа си да спечели турнира от Диамантената лига в Париж, но накрая остана шеста с 1.90.  

Мирела нямаше грешка на първите си три височини (1.80-1.85-1.90) и делеше първото място с Рут Бейтиа (Исп), Айрине Палшите (Лит) и Айника Макфърсън (САЩ). Българката реши да пропусне следващата височина, но това се оказа грешен ход, след като направи три фаула на 1.96. Преди това 1.93 преодоляха Алесия Трост (Ит) и Бейтиа от първи опит, Лъвърн Спенсър (Сейнт лусия) и Светлана Радзивилб (Узб) – от втори и Макфърсън – от трети. Така Мирела раздели шестото място с Палшите и това сложи край на серията й от 10 състезания с първо или второ място.  

1.96 преминаха само Бейтиа и Спенсър, а испанката продължи перфектната си серия и на 1.98, което се оказа достатъчно за победата. Осигурила си първото място Бейтиа направи три фаула на 2.02 при опит да изравни рекорда на турнира на Бланка Влашич (Хър) от 2007-а. №1 в ранглистата за сезона продължава да бъде Шоунте Лоу (САЩ) с 2.01. Американката обаче не участва в Париж. Демирева ще скача и на финалния турнир от ДЛ за скока на височина – в Цюрих на 1 септември. 

Share Button