Именити атлети ще участват в „София Екиден Маратон 2016“

 

 

Медалисти от олимпийски игри ще бягат във второто издание на щафетния маратон „София Екиден Маратон 2016“.

 

Състезанието ще бъде под патронажа на японското посолство в Република България.

Известни български спортисти ще бъдат част от отбора на спортната марка екипировка Mizuno, като организаторите ще разкрият имената им непосредствено преди състезанието.

Бягането на класическата дистанция от 42 климетра 195 метра ще се проведе на Националния празник 6 септември от 9:00 часа със старт-финал пред стадион „Васил Левски“.

Над 40 отбора са подали заявки за участие до този момент, като ще бягат състави от пожарната, армията и полицията.

Участие ще вземат както професионални състезатели, така и любителски отбори. И през тази година се очакват участници от съседните балкански страни като Македония, Гърция и Румъния.

Всеки любител на бягането може да събере отбор и да се включи в атрактивната надпревара. Отборът трябва да бъде съставен от шест души, които ще изминат класическата дистанция от 42 км 195 м. Отделните постове ще пробягат дистанции от 5 км +10 км + 5 км + 10 км + 5км + 7.195 км. Дисциплината е лицензирана от международната федерация по лека атлетика (IAAF), a трасето в София отговаря на всички стандарти.

Организаторите са предвидили надпревари в шест категории – изцяло мъжка щафета, изцяло женска щафета, смесена щафета (две жени и четирима мъже) и корпоративна (две жени и четирима мъже), смесена за студенти и смесена (свободен брой мъже и жени).

Регистрацията за любителите на бягането все още е отворена в официалния сайт на маратона www.sofiaekidenmarathon.com.

 

Share Button