Президентът Плевнелиев се срещна с българските олимпийци в Рио

Президентът на Република България се срещна с българските олимпийци на игрите в Рио на 19 август.

Държавният глава посети олимпийското село, където се ръкува с всеки от посрещналите го състезатели, треньори, официални лица и представители на медии.
На срещата присъстваха още генералният секретар на БОК Белчо Горанов, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, българският посланик в Бразилия Валери Йотов, олимпийското аташе Любо Ганев, първият вицепрезидент на БОК и президент на БФ Борба Валентин Йорданов, президентът на БФХГ Илияна Раева и др.
Росен Плевнелиев и останалите официални лица проведоха непринудени разговори с българските олимпийци, техните треньори и ръководители, основни теми бяха впечатленията и представянето ни на олимпийските игри в Рио и бъдещето на спорта у нас.
Пристигнах в Бразилия по покана на БОК, с което още веднъж засвидетелствам уважение към вас като спортисти, спечелили правото да бъдат тук сред най-добрите в света. Искам да ви пожелая късмет, вярвайте в себе си и покажете най-доброто, на което сте способни. Бъдете уверени и целеустремени. В последните години спортът става все по-важен стратегически за всяка една нация и е от огромно значение да можем чрез него да повдигаме националното самочувствие на българина. Пожелавам ви успех и да сбъднете на тази Олимпиада мечтите си,” заяви Плевнелиев.
От името на българските спортисти капитанката на ансамбъла по художествена гимнастика Михаела Маевска връчи на президента Плевнелиев маскота на Олимпиадата в Рио, а от името на БОК Белчо Горанов връчи на държавния глава специален възпоменателен медал на игрите.
Срещата завърши с много интервюта и общи снимки. След това президентът Плевнелиев и придружаващите го лица посетиха офиса на българската делегация и разгледаха олимпийското село.

Share Button