Митко Ценов с емоционално обръщение

Националният рекордьор на 3000 м стипълчейз Митко Ценов не се класира за финала на олимпийските игри в Рио поради хронични здравословни проблеми.

След сериите на 3000 м стипълчейз Ценов публикува снимка в социалните мрежи, с която показваше маса с алкохол.

Снимката предизвика много реакции сред медиите и обикновените българи, а Ценов изпрати офицално извинениe, което предсравяме на читателите на Atletikabg.com:

„Извинявам се на България и всички българи – първо за провала ми на пистата, защото това бе най-големият провал в кариерата ми. С него успях да стъпя на дъното. Под влияние на емоцията и всичко негативно случило се около мен на олимпиадата и изобщо в последните месеци, направих грешка.

С действията си обидих много хора и постъпих по начин,който не приляга на един олимпиец. Няма да отричам,че вечерта след отпадането ми взех бутилка уиски и реших да почерпя момчетата от отбора,които вече бяха приключили състезанието.

Не знам защо постъпих по този начин, но това са фактите и няма да отричам. Благодарение на много хора изказали мнението си в социалните мрежи и около мен разбрах,че съм постъпил грешно и поведението ми не е присъщо за един олимпиец. Разбрах също, че това, което правя на пистата и извън нея има значение за много повече хора отколкото съм предполагал. Сгреших и държа извинение на всички българи, защото разбрах,че олимпийците са лице на цялата държава. Искам да се извиня и на близките ми, на треньора ми, защото те са винаги до мен в добро или лошо.

На Българска федерация лека атлетика, защото направиха всичко необходимо през последната година и половина и се погрижиха изцяло за олимпийската ми подготовка. На Министерството на младежта и спорта, и на всички олимпийци.

В заключение искам да цитирам най-великия баскетболист на всич,и времена Майкъл Джордан:

“ В кариета си съм изпуснал повече от 9000 изстрела към коша. Загубил съм почти 300 мача, 26 пъти ми е гласуване доверие да стрелям в решителен момент за победен кош и съм се провалял. През живота си съм се провалял,провалял и провалял – и за това успях.“

Написаното ще запазя до следващата Олимпиада. Ще се старая да го препрочитам редовно и да се опитам да го осмисля хиляди пъти. На дъното не е приятно и аз не мисля да остана там.“

Share Button