Избраха Елена Исинбаева в МОК

Никога няма да им простя, че не ми разрешиха да участвам в Рио, категорична е двукратната олимпийска шампионка в овчарския скок.

Елена Исинбаева беше избрана за член на комисията на спортистите към МОК. За нея гласуваха 1365 спортисти по време на олимпийските игри в Рио.

Преди това рускинята обяви пред медиите, че никога няма да прости на отговорните за това лица, че не е била допусната до участие на Игрите в Рио. Избирането й в комисията е шамар срещу ИААФ, които не й позволиха да приключи забележителната си кариера на пистата в Рио и признание от страна на спортистите от цял свят, които я подкрепят .

На 19 август една от най-великите атлетки на нашето време свиква специална пресконференция, на която ще обяви официалното си отказване от активна състезателна дейност. Датата на събитието не е избрана случайно, нито часът, защото точно по това време започва олимпийският финал на овчарски скок при жените.

Който и да стане олимпийски шампион, аз винаги ще имам едно наум, за мен този златен медал винаги ще бъде сребърен, смята Исинбаева. Тя е сигурна, че е щяла да спечели олимпийското злато.

Пресконференцията се очаква да предизвика по-голям интерес, отколкото олимпийският финал в овчарския скок.

Share Button