РОБЕРТ ХАРТИНГ ИЗХВЪРЧА ОТ ФИНАЛА НА ДИСК, МИЛАНОВ ВЛЕЗЕ НА КОСЪМ

Първата голяма атлетическа изненада на олимпийските игри в Рио де Жанейро вече е факт.

Първенецът в мятането на диск от игрите в Лондон преди четири години Роберт Хартинг не успя да се класира за финала в дисциплината. Германецът, който има и три световни титли в своята визитка, имаше здравословни проблеми в последната една година и това явно се отрази на представянето му в Бразилия. Хартинг постигна 62.21 метра в квалификацията и остана 15-и в класирането.
Само двама състезатели се справиха с квалификационната норма от 65.50 м. Световният и европейски шампион в дисциплината Пьотр Малаховски (Полша) записа най-добрия резултат от 65.89 м, а австриецът Лукас Вайсхайдингер постигна 65.86 м за второто място. Честта на семейство Хартинг в Рио ще защитава по-малкият брат на Роберт – Кристоф Хартинг, който се нареди трети в квалификацията с 65.41 м. Легендарният естонец Герд Кантер също намери място сред най-добрите 12 с петата си позиця с 64.02 м.
Сребърният медалист от Световното първенство в Пекин през миналата година и от шампионата на Стария континент в Амстердам това лято Филип Миланов (Белгия) се промъкна във финала с последен резултат – 62.68 м.

sportal.bg

Share Button