Стефка Костадинова и министър Кралев се срещнаха с олимпийците ни в Рио

Председателят на БОК Стефка Костадинова министърът на младежта и спорта Красен Кралев посетиха олимпийското село в Рио и се срещнаха с българските спортисти, треньори и официални лица.

На кратката церемония при посрещането в международната зона присъстваха още: посланикът на България в Бразилия Валери Йотов, вицепрезидентът на БОК и волейболна легенда Любомир Ганев, генералният секретар на БОК Белчо Горанов, акредитираните на Игрите български журналисти и др.

В непринуден разговор Стефка Костадинова и министър Кралев пожелаха успех на българските спортисти и ги окуражиха преди предстоящите състезания. „Искам да ви пожелая успех, да ви вдъхна кураж за олимпийските стартове. Всеки един който е спечелил олимпийска квота е тук с напълно законно самочувствие. Трябва да се борите докрай, защото тук няма големи имена. Тук всички почват от равен старт. Вие имате голям потенциал. Аз като спортист, който е минал през целия този път знам, че няма нищо страшно. Просто човек трябва да вярва в силите си, да има голямо самочувствие, за да постигне това, за което се е готвил 4 години. Стискам ви палци. Ще бъде трудно. Всичко, което зависи от мен, ще го получите. Пожелавам ви медали. Пожелавам ви много добро класиране и най-вече да постигнете това, за което сте се готвили през последните 4 години. Винаги съм ви била на кадем. Надявам се и на тези игри да е същото“, заяви пред спортистите ни Стефка Костадинова, която снощи бе сред официалните лица на трибуната при откриването на Олимпийските игри. Тя не отказа на никого да си направи селфи с нея. Стефка заяви на българските спортисти, че според нея са били сред най-красивите по време на дефилето на нациите на стадион Маракана.

Министър Кралев връчи на Ивет Лалова, знаменосец на българската делегация при откриването, икона на Света Богородица за късмет и успех на целия ни олимпийски тим. „Бъдете концентрирани, спокойни и уверени. Това са вашите игри. За едни първи, за други поредни, за някои последни – възползвайте се максимално от тях,“ заяви министър Кралев.

След това спортисти и треньори споделиха първи впечатления от пребиваването в Бразилия, от олимпийското село и олимпийските обекти.

Срещата завърши с общи снимки на фона на сградите в олимпийското село и интервюта.

Share Button