Георги Иванов и Радослава Мавродиева заминаха за Рио

Двама от най-опитните ни атлети заминаха последни от атлетическата ни група за олимпийските игри в Рио де Жанейро.На 6 август Георги Иванов и Радослава Мавродиевва излетяха с полет за Рио през италианската столица в Рим.

На летището в София националния рекордьор Иванов и Мавродиева заявиха пред Sportal.bg, че са готови за участие и игрите.

Иванов сподели с журналистите: „Чувствам се добре, надявам се там всичко да е наред, да няма проблеми и да мога да се състезавам качествено. Имам проблем с дясната ръка, но почва да отшумява вече и се надявам до няколко дни да спре изцяло да не ме боли ръката и да проведа нормални тренировки там. Последните две седмици тренирам изцяло в София и всичко е наред. Не съм тласкал заради ръката, за да не я натоварвам. Истината е, че по-уверен никога не съм се чувствал. Надявам се там да имам късмет, защото за голямо състезание ти трябва късмет и ден, надявам се поне късмет да имам“.

dav

dav

Радослава Мавродиева заяви, че е напълно спокойна. „Спокойна съм, настроена съм доста положително и оптимистично. Не искам дада давам никакви предварителни резултати, класирания, да стигнем живот и здраве там, ще видим какво ще стане. Подготовката ми премина добре, бях на лагер в Балчик. Няма две еднакви състезания, във всяко едно има разлика. Всичко става, и най-добрите са се проваляли“, каза лекоатлетката. „Не съжалявам, че не присъствах на церемонията по откриването на олимпиадата, защото не обичам такива струпвания на хора на едно място“, допълни Мавродиева.

За двамата атлети от Сливен, който са родени на една и съща дата 13 март – това не са първите олимпийски игри.

Георги Иванов е участвал на игрите в Пекин 2008-а и Лондон 2012-а, а за Мавродиева това е второ участие след Лондон 2012-а.

В Рио вече са останалите ми 9 атлети – Ивет Лалова-Колио (100 м и 200 м), Силвия Дънекова (3000 м стипълчейз), Мирела Демирева (скок височина), Габриела Петрова (троен скок), Милица Мирчева (маратон), Митко Ценов (3000 м стипълчейз), Тихомир Иванов (скок височина), Георги Цонов (троен скок) и Румен Димитров (троен скок).

Share Button