Пробег на свободния дух – едно уникално международно състезание

Атлетически клуб „Дунав – Русе“ от България и спортен клуб „Гюргево“ – Румъния предлагат невероятно атлетическо изживяване за любители и професионалисти на 24 септември 2016-а година.

Състезанието, в което може да се включи всеки на възраст над 18 години само срещу символична такса 10 лева, е шосеен пробег с дължина 15 км. Уникалното на състезанието е, че стартът е пред часовниковата кула в центъра на град Гюргево, Румъния – трасето минава през Дунав – мост, а финалът е в центъра на град Русе, България.

Така участниците ще бягат в две страни и ще минат пеша по Дунав мост, нещо, което не е разрешено по всяко друго време на годината.

Срещу скоромната такса от 10 лв участниците получават фанелка и безплатен транспорт от центъра на град Русе до центъра на град Гюргево сутрината на 24 септември.

Качеството и професионализма на състезанието е гарантирано, тъй като главен организатор на събитието е националният ни рекордьор на 1500 м, 2000, 3000 м, 5000 м и 10 000 м Евгени Игнатов.

За просионалистите са предвидени и парични награди за първите 10 мъже и първите 10 жени. Първите трима ветерани при мъжете и жените над 40 години и над 50 години също ще получат парични премии.

Таксата от 10 лева важи до 31 август, а в периода от 1 до 15 септември вече е 20 лева.

Повече информация за шосейното бягане наречено „Пробег на свободния дух“ вижте на сайта на събитието run.ruse-giurgiu.eu/

Share Button