Бегачите ни ще спорят за 4 национални титли в Сапарева баня

Националният шампионат по планинско бягане ще се проведе на 4 август в Сапарева баня.

Точно 80 бегачи са дали заявка за участие за състезанието в полите на Рила планина. Резултатите от шампионата ще определят националните отбори за юноши и девойки старша възраст, мъже и жени за световното първенство, което ще  бъде на 11 септември в Сапарева баня на същото трасе.

Повечето от най-добрите ни състезатели в планинските бягания ще участват в надбягванията, които са по трасета около курортен комплекс „Паничище“ и един от най-красивите туристически обекти в България местноста „Седемте рилски езера“.

Според предварителните списъци при девойките (трасе – 3.5 км) на старт ще застане – националната рекордьорка на 1500 м и 3000 м в зала – Диляна Минкина (Средногорски атлет – Пирдоп), която е най-сериозната фаворитка за титла.

При юношите на трасе от 7.4 км шампионът на 3000 м стипълчейз Иво Балабанов (Джордан – Благоевград) ще се бори с шампионът на 10 000 м Георги Гергов (Стратеш Атлетик – Ловеч) и триатлонецът Александър Сръндев (Юниверсал – София).

Ветеранката Милка Михайлова (Дунав – Русе) ще се опита да спечели поредната си титла на България, но ще има за конкуренция млади бегачки от цялата страна по трасето, което ще използават и юношите – 7.4 км.

Най-очакваната и завързана битка ще бъде при мъжете на трасе от 12.7 км, където са се събрали няколко силни кандидати за място в националния отбор – опитния Шабан Мустафа (Шампион – Сунгурларе), полулярният бегач и ориентировач Кирил Николов- Дизела (Браун Тим – Велико Търново), местната звезда на бяганията Димчо Мицов, който представя „Рилски атлет“ – Самоков, както и Стоян Тевекелев (Локомотив – Дряново) и Александър Василев (Юниверсал – София).

Повече за трасето и състезанието вижте на www.bfla.org

Share Button