„ПО-БЪРЗ ОТ СВЕТКАВИЦАТА“ – автобиографията на Юсейн Болт на български език

Автобиографията на най-известния съвременен атлет Юсейн Болт излезе на български език в навечерието на олимпийските игри.

На 1 август благодарение на издателство „Жануа 98“ в България се представи световната премиера на автобиографичната книга на олимпийския и световен шампион и рекордьор на 100 м, 200 м и 4х100 м – Юсейн Болт.

Автобиографията е написана от мега звездата в съавторство с британският спортен журналист и автор Мат Алън.

Преводът на български език е направен от коментатора на „Евроспорт – България“ и автор в списание „Атлетика“ и Atletikabg.com Иван Чешанков.

Цената на книгата е 17.00 лв, но през сайта на издателство „Жануа 98“ може да я закупите за 15.30

Анонсът на книгата гласи:

Аз живея за Големия момент. Това е времето, когато се съживявам.

Дай ми голяма сцена, битка, предизвикателство и нещо се случва – ставам истински. Стъпвам три сантиметра по-високо, движа се с частица от секундата по-бързо. Поставете ме на голямата сцена и аз се представям подобаващо.“

„Световните рекорди и бариерите падаха като домино, но успехът не дойде лесно. Аз се борех и преминах през тежки контузии, напрежението на славата и високоскоростни автомобилни катастрофи. Повалях моите съперници и спечелих шест златни олимпийски медала. И никой не можеше да ме хване, докато ставах Най-Бързият Мъж на Планетата.

Това е моята история.“

 

Юсейн Болт е най-великият атлет, който светът някога е виждал. Притежател на шест олимпийски златни медала и разбивач на световни рекорди на 100 и 200 метра, неговата история е за един живот, изживян на максимална скорост.

„По-бърз от светкавица“, неговата автобиография, разказва историята от първите му крачки в селските райони на Ямайка до хеттрика на олимпийските игри в Лондон, който го превърна в жива легенда. Историята му е едновременно увлекателна и изненадваща. Като изгряваща сензация в атлетиката той е бил диагностициран с гръбначно изкривяване, което е на път да провали кариерата му. Той вече е най-известната спортна звезда на планетата, когато автомобилна катастрофа по чудо не слага край на живота му през 2009 г. Въпреки тези стъпки назад, неимоверната конкурентна жилка и феноменалният талант на Юсейн му помагат да блесне пред целия свят и да се превърне в най-голямата спортна икона на 21-ви век.

Изпълнена с енергията, напереността и харизмата на Юсейн, „По-бърз от светкавица“ е книга, която допринася легендарният спортист да оживее бурно на страниците.

Share Button