Бедното детство мотивира Мо Фара да побеждава

Двукратният олимпийски шампион Мо Фара разказа, че трудните условия на живот са му дали необходимия тласък да постигне успехите си в спорта.

Атлетът, който от години представлява Великобритания, всъщност е роден в сомалия в бедно семейство. На въпрос дали ако беше живял при други условия, щеше да има същите успехи, бегачът отговори отрицателно. „Животът ми показа, че всичко трябва да постигам със собствен труд“ – заяви Фара. И добави, че детството му трудно може да се нарече щастливо, но друг живот той просто не е познавал.

„Всичко е наред, когато дишаш и имаш храна. Когато бях дете, нямах играчки. Играехме на улицата. Къщата, в която израснах, беше много малка и определено не беше за осем души. Живеехме в една стая,“ – спомня си шампионът. 

Той е благодарен на спорта, че животът му днес е кардинално променен. Не забравя откъде е тръгнал, но знае, че упоритият труд в крайна сметка носи своите плодове. „Ако много искаш нещо, то обезателно ще го постигнеш“ – категоричен е Мо Фара, който не крие амбициите си за олимпийско злато и от Игрите в Рио.

mo_farah_rio_1

Share Button