Брой 105 е посветен на олимпийските игри и българските успехи

Новият брой на списание „Атлетика“ идва при феновете на леката атлетика е с акцент на игрите на XXXI-ата олимпиада.

Както винаги, екипът на списанието е селектирал най-важните атлетически събития от един от натоварените атлетически месеци – юни и юли.

Олимпийските теми в „Атлетика“ 105 започват с визитки на българския отбор и история на българските успехи на олимпийските игри и продължават с представяне на атлетите с най-сериозни и запомнящите се постижения от първите игри през 1896-а до днешни дни, както и фаворите за олимпийска слава. Публикувана е и пълната програма на леката атлетика и графика за участие на атлетите ни в Рио. В унисон с олимпийската тема е и рубриката „Полезно“, където се описват особеностите и качествата на бразилската кухня.

Българският отбор постигна невиждани цяло десетилетие успехи на европейското първенство в Амстердам с главни действащи лица Ивет Лалова-Колио и Мирела Демирева. Двете са отново на корицата на списанието, а от страниците на изданието ще си припомните как родените в София атлетки стигнаха до три сребърни медала на еврошампионата.

Пълен обзор на шампионата в холандската столица, статистика от състезанието и резултатите на медалистите са на разположение на читателите.

Над 100 български атлета се състезаваха на 3 балкански шампионата за по-малко от 10 дни, а над 1500 бяха участниците в националните ни шампионати за всички възрасти през юни. Най-важните резултати, постижения и нови национални рекорди също са на страниците на списанието плюс пълен обзор на първото европейско първенство за юноши и девойки младша възраст в Тбилиси.

Share Button