Силвия Дънекова пристигна в Рио

Първите български спортисти влязоха в олимпийското село на 26 юли.

Националната рекордьорка на 3000 м стипълчейз Силвия Дънекова и Антоанета Бонева (спортна стрелба) и пристигнаха в Рио рано сутринта на 26 юли.

Двете предпочетоха да пристигнат по-рано в Бразилия, за да се аклиматизират и да тренират на място.

При пристигането си те получиха най-новия модел смартфон от спонсора на Игрите SAMSUNG – Galaxy S7, пълен със специални приложения за Олимпиадата – подарък за всеки един от олимпийците в Рио.

Все още продължават проблемите на домакините по отношение готовността на олимпийското село да посрещне своите жители по време на Игрите. Най-сериозна тревога буди закъснялото предаване в готовност на водопроводната и канализационна мрежа. Тези проблеми са всеобщи и се отнасят и до блока, в които са настанени българските спортисти.

Нашата делегация е настанена в блок 10 на Пърпъл Зоната, като апартаментите са на 16, 17 и 18 етажи. Българите са заедно с делегациите на Сърбия, Латвия и др. Отвън сградите изглеждат много добре, но вътре нещата не са така розови. Нередностите се отстраняват поетапно, като първите ни състезателки бяха настанени в апартаментите, които донякъде са с оправени проблеми на канализацията. Друг голям проблем е чистотата, тъй като непрекъснати ремонти замърсяват всичко във вътрешното пространство, съобщават от щаба на нашата делегация.

Българският офис е в постоянна връзка с домакините и прави всичко възможно заедно с ръководствата на другите делегации за разрешаване на проблемите.

Share Button