Ал Камали гост на Евро 2016 в Тбилиси

Членът на съвета на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) и президент на Атлетическата асоциация на страните от Персийския залив Ахмад Ал Камали (в ляво на снимката) е специален гост на първото европейско първенство за юноши и девойки младша възраст в Тбилиси.

По време на престоя си в Тбилиси Ал Камали се срещна с първия вицепрезидент на Европейската атлетика Добромир Карамаринов, който е официален представител на ЕАА и медиатор в комуникацията с организационния комитет. По време на срещата с Камали двамата са дискутирали развитието на леката атлетиката в изтока и предстоящата Балканска гала в Дубай на 19 ноември 2016.

На тази дата в известният туристически град  ще бъдат наградени най-добрите атлети на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ) – организация, която включва 17 държави и чийто президент е Добромир Карамаринов.

Асоциацията е в традиционно добри отношения с Атлетическата асоциация на страните от Персийския залив, а през януари 2015-а в Дубай се състоя и първото съвместно състезание между двете организации.

Share Button