Митко Ценов стана лице на „Хербалайф“

Националният рекордьор на 3000 м стипълчейз Митко Ценов подписа спонсорски договор с една от най-големите международни компании за хранителни добавки – „Хербалайф“ на 13 юли в София.

Представянето на договора бе в хотел „Хилтън“  пред журналисти, приятели и членове на семейството на най-добрия български бегач в последните няколко години.

От компанията споделиха, че са забелязали Митко и успехите, които постига от няколко години и се радват да помогнат в подготовката му за олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Ценов разказа за хранителния си режим и защо използва продуктите на „Хербалайф“ и демонстрира няколко упражнения за силова подготовка с щанга. Треньорът на Митко – Йоло Николов разкри част от тренировките на Ценов и също изказа мнение, че без балансирано хранене няма как да се постигнат високи резултати. Николов е единственият български треньор по атлетика, който ще има двама състезатели на игрите в Рио Митко Ценов (3000 м стипълчейз) и Милица Мирчева (маратон).

Митко започна сезона на открито със супер резултат на 3000 м стипълчейз в първия турнир от „Диамантената лига“ – 8:21.34, като за малко не подобри националния си рекорд от 2014-а – 8:20.87.

По-късно Ценов постави личен рекорд на 800 м на турнира „Самарско знаме“ с 1:50.48 и завoюва балканската титла на 5000 м с още един личен рекорд – 14:29.86, но на европейското първенство формата му падна и не можа да прескочи сериите.

На 15 юли (петък) Митко ще участва на „Диамантената лига“ в Монако. 

Share Button