Иван Златев с интересна презентация на европейското първенство

Българинът Иван Златев участва в традиционния форум за млади лидери на Европейската атлетика по време на шампионата на континента в Амстердам между 6 и 10 юли 2016-а.

25-годишният Златев е бивш атлет в дисциплината 400 м с препятствия и един от най-активните доброволци във всички големи международни атлетически състезания организирани от БФЛА на територята на България от 2011-а година.  

Иван, който работи като компютърен специалист, представи проект за мрежа в интернет, която да свързва  атлетическа общност в Европа. Презентацията получи отлична оценка от Европейската атлетика, а няколко компании работещи с организацията вече се интересуват от реализиране и разширяване на идеята.

sdr

Иван Златев в Амстердам

Форумът за млади лидери в атлетиката се провежда на всяко европейско първенство от 2006-а година и има за цел да среща млади хора работещи за интересите на атлетката, които да споделят идеите си за развитието на олимпийски спорт номер 1 в Европа.

Българските представители участвали в този проект през годините са Веница Атанасова и Ивайло Лазаров (Гьотеборг 2006), Марина Петкова-Ваклинаи Димитър Тасев (Барселона 2010), Иван Кутуев (Хелзинки 2012) и Яна Касова и Григор Гутев (Цюрих 2014).

Share Button