Кралят на Холандия откри 23-ото европейското първенство

23-ото издание на европейските шампионати по лека атлетика за мъже и жени беше открито от кралят на Холандия Уилиям Александър и президента на Европейската атлетика Свен Арен Хансен на 5 юли в Амстердам.

Откриването бе организирано със скоромна церемония на площада Музеумплейн, където ще се проведат част от състезанията на диск и копие. На церемонията присъстваха и президента на ИААФ Себастиян Коу, неговият първи заместник  Сергей Бубка и президентът на БФЛА и АБАФ Добромир Карамаринов, който е и първи вицепрезидент на Европейската атлетика.

Представители на 50 страни (без Русия) минаха през площада със знамената на държавите си, а българският флаг бе носен от Йоло Николов, който е треньор на двама състезатели от българския отбор, а самият той ще участва на полумаратон.  

Представянето на страните бе съпровено с клипове от различните страни. Със скок на Тихомир Иванов от предишното европейско първенство в Цюрих през 2014-а беше представена и България.

Олимпийският стадион от 1928-а година ще бъде главната арена на последното голямо състезание за европейците преди олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Вижте кои български атлети ще участват в Амстердам.

Share Button