Лиляна Георгиева е балканска шампионка на 800 м

Пореден успех записа младата българска бегачка Лиляна Георгиева и стана балканска шампионка на 800 м в Болу, Турция на 2 юли.

Георгиева бе с най-добро предварително време и премина на 400 м за 65 секунди, втората обиколка бе  премината със същото темпо и резутатът бе титла с 2:10.26  и пореден златен медал за атлетката известна като „Детето – чудо“. Титлата дойде в борба с три години по-голямата Руя Кая (Турция), която се опита да атакува няколко пъти в последните метри, но Лиляна издържа и даже дръпна напред на финала.

Георгиева е сребърна медалиска от Европейските младежки олимпийски игри в Тбилиси, а след няколко дни ще се бори за медалите на първото европейското първенство за юноши и девойки младша възраст. През 2015-а тя бе обявена за изгряваща звезда на церемонията по награждаване на Атлет на годината.

На 3 юли Лиляна има амбиции да обогати колекцията си от спортни трофеи като вземе победата и на 1500 м, където обаче ще срещне Диляна Минкина – национална рекордьорка за девойки в зала на 1500  и 3000 м.

Вижте всички резултати на българите от 2 юли тук

На снимката: Лиляна Георгиева позира със златния медал и треньорката си Радмила Станкович в Болу.

Share Button