Болт с разкъсване на бедрен мускул!!!

Юсейн Болт не стартира във финала на 100 м на първенството на Ямайка в Кингстън. Причината – първа степен разкъсване на мускулни влакна в задна бедрена повърхност.

Олимпийският и световен шампион и рекордьор на 100, 200 и 4х100 м спечели серията си в четвъртък с 10.15, а в петък победи и в първия полуфинал с 10.04 при насрещен вятър от 0.9 м/сек. Още след първото си бягане Юсейн се оплака от стягане на двуглавия бедрен мускул, а при второто болката се е увеличила. Ето какво обясни самият Болт в Туитър:

„След като почувствах дискомфорт в задната част на бедрото след първия кръг миналата вечер и отново днес в полуфиналите, бях прегледан от главния доктор на националното първенство и диагностициран с разкъсване от първа степен. Подадох искане за освобождаване поради медицински причини от финала на 100 метра и по-нататъшно участие в първенството. Веднага ще потърся лечение и се надявам да покажа добра форма на турнира от Диамантената лига в Лондон на 22 юли за да бъде селектиран за олимпийските игри в Рио.”

Въпреки че пропусна финала на 100 м, Юсейн може да бяга на олимпиадата, защото Ямайската атлетическа федерация няма стриктно правило (като в САЩ) само първите трима в дисциплина да намират място в отбора. Изключения се допускат при доказване на медицински проблем, който е попречил на атлетите да участват в националното първенство.

Болт е №2 в световната ранглиста за сезона на 100 м с 9.88 от турнира в Кингстън на 11 юни.  

Share Button