Официално становище на АБАФ за терористичния акт в Турция

Президентът на Асоциацията на балканските атлетически федерации Добромир Карамаринов изрази становището на организацията във връзка с терористичния акт на летището в Истанбул на 28 юни.

В официалния сайт на организацията Карамаринов споделя, че членовете на АБАФ са шокирни от терора в най-големия турски град, където загинаха 42 души и стотици бяха ранени. Въпреки това балканският шампионат за юноши и девойки старша възраст, който е в турския град Болу на 2-3 юли, ще се проведе без промени.

В изявлението се подчертава, че АБАФ не може да приеме, че тероризмът ще диктува правилата в света. Балканите винаги са били добър пример за интеграция и разбирателство между нациите и АБАФ ще запази календара на събитията си.

АБАФ призовава всички свои членове също да запазят обичайния си начина на работа и да изпратят отборите си в Болу, както са планирали предварително. Организаторите от турската атлетическа федерация и общината в Болу са инвестирали значително в това събитие, а мерките за сигурност ще бъдат засилени.

Турската атлетическа федерация е една от най-силните членове на АБАФ и всяка година приема домакинства на няколко балкански шампионата.

Прочетете пълното изявление на Добромир Карамаринов на balkan-athletics.eu

На снимката: Добромир Карамаринов (в ляво) – президент на АБАФ и Фатих Чинтимар – преидент на на турската атлетическа федерация, фотограф: Илиан Телкеджиев, lap.bg

 

Share Button