„Атлетика“ 104 вече е на пазара

Най-значимите български и световни атлетически събития в периода март-май 2016-а са  резюмирани в брой 104 на списание „Атлетика“.

Корицата на списанието е отделена на Радослава Мавродиева – шеста от световното първенство в зала в Портланд и една от надеждите ни за добро класиране на еврошампионата в Амстердам и олимпийските игри в Рио де Жанейро. В списанието може да видите и разширения олимпийски проекто отбор за игрите в Бразилия.

Трите големи прояви на ИААФ (Международната асоциация на атлетическите федерации) в началото на тази година бяха световното първенство в зала в Портланд, САЩ, световното първенство по полумаратон в Кардиф, Великобритания и световната отборна купа по спортно ходене в Рим, Италия. Обзори за трите надпревари ще намерите на страниците на списанието.

Световните и българските ранглисти в зала за 2016-а също са представени в този брой.

Атлетическите събития през пролетта в България бяха неизброими – от националните шампионати по спортно ходене и планинско бягане до десетките турнири и шосейни бягания.

Екипът на списанието, който работи и за www.atletikabg.com е отделил внимание на най-важните състезания на стадион, както и масовите маратони в Плевен и Варна,  и веригата за млади таланти „Мтел атлетика за младежи“.

Половината турнири от „Диамантена лига“  вече минаха, а „Атлетика“ обобщaва най-важните моменти от комерсиална атлетическа верига.

Плакати на младите таланти – италианеца Джанмарко Тамбиери (скок височина), ямаеца Омар Маклауд (110 м с препятствия) и французина Паскал Мартино-Лагард (110 м с препятствия) , който са и претенденти за олимпийско злато, ще зарадват феновете на атлетиката.

Първите бройки от списанието вече се продават в магазина за спортни храни на улица „Пиротска“ 12 в София.

Share Button