Косово вече е член на АБАФ

Атлетическата федерация на Косово стана 17-ия член на АБАФ (Асоциацията на балканските атлетически федерации) на извънреден конгрес на организацията в Питещи, Румъния на 25 юни.

Косово беше приета в ИААФ (Международната асоциация на атлетическите федерации) и ЕАА (Европейската атлетическа асоциация) от 2015-а. С влизането на новата атлетическа федерация в АБАФ вече членуват 17 федерации заедно с Албания, Армения, Босна и Херцеговина, България, Грузия, Гърция, Македония, Сърбия, Румъния, Молдова, Израел, Кипър, Черна гора, Словения, Турция и Хървания.

Конгресът бе воден от президента на АБАФ – Добромир Карамаринов, който получи почетен плакет от президента на атлетическата федерация на Косово Халил Сюлеймани.

Редовният конгрес на АБАФ ще бъде на 19 септември в столицата на Израел, Тел Авив, а там ще се реши и спортния календар на балканските шампионати за 2017-а.

В Питещи бе обявено още, че Балканската гала за 2016-а година ще се организира в Дубай, заедно с Атлетическа асоциация на страните от Персийския залив на 19 ноември.

Извънредният конгрес на АБАФ се проведе по време на балканския шампионат за мъже и жени в Питещи, който е на 25-26 юни с участието на едни от най-добрите български атлети.

Share Button